Vergeet deze plekjes niet bij het reinigen van je badkamer


Vind jij het leuk om de badkamer een flinke schoonmaakbeurt te geven? Vast niet. De badkamer poetsen is voor veel mensen immers niet het favoriete klusje in huis. Toch is het belangrijk om de badkamer  regelmatig grondig te reinigen om bacteriën en schimmels geen kans te geven. Er zijn echter een aantal plekjes die veel mensen vaak vergeten schoon te maken. In dit artikel delen we 4 plekjes die vaak overgeslagen worden wanneer mensen de badkamer een grondige reiniging geven.

Afvoerputjes

Een van de plekjes die vaak overgeslagen worden bij het schoonmaken van de badkamer zijn de afvoerputjes. Vuil, haren en zeepresten kunnen zich ophopen in de afvoerputjes en zorgen voor verstoppingen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvoerputjes schoon te maken.

Dit kun je doen door een mengsel van baking soda en azijn in de afvoer te gieten en dit enige tijd te laten inwerken. Spoel daarna goed door met kokend water om de afvoerputjes grondig te reinigen. Mocht de afvoer toch verstopt raken, dan kun je het riool ontstoppen om het probleem te verhelpen.

De douchekop

Een ander plekje dat vaak vergeten wordt bij het schoonmaken van de badkamer, is de douchekop. Kalkaanslag kan zich ophopen in de gaatjes van de douchekop, waardoor de waterstraal minder krachtig wordt.

Om de douchekop grondig te reinigen kun je deze verwijderen en laten weken in een mengsel van azijn en water. Spoel de douchekop daarna goed af en maak de gaatjes eventueel schoon met een tandenborstel. Zo zorg je ervoor dat de douchekop weer optimaal functioneert en je kunt genieten van een krachtige waterstraal tijdens het douchen.

Voegen tussen de tegels

De voegen tussen de tegels zijn vaak een broedplaats voor schimmels en bacteriën. Het is daarom belangrijk om ook deze plekjes niet te vergeten bij het schoonmaken van de badkamer. Je kunt de voegen tussen de tegels grondig reinigen door een mengsel van water en bleekmiddel te gebruiken. Breng dit mengsel aan op de voegen en laat het enige tijd inwerken. Borstel daarna de voegen schoon met een tandenborstel en spoel ze goed af met water. Op deze manier zorg je ervoor dat de voegen tussen de tegels weer stralend schoon zijn en voorkom je schimmelvorming.

De wc-pot

Last but not least, de wc-pot. Die wordt vaak vergeten bij het schoonmaken van de badkamer. Vuil en bacteriën kunnen zich ophopen in de wc-pot en zorgen voor nare geurtjes en een onhygiënische omgeving. Het is daarom belangrijk om de wc-pot regelmatig grondig te reinigen.

Gebruik een wc-reiniger en een wc-borstel om de wc-pot schoon te maken en vergeet ook niet de randen en de onderkant van de wc-pot mee te nemen. Ben je te laat en is je wc verstopt? Dan zit er waarschijnlijk niets anders op dan het inschakelen van professionele hulp. Voorkomen is beter dan genezen, dus tijd om je mouwen op te stropen!

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments