Badkamermeubel kiezen

Het badkamermeubel is een belangrijk onderdeel van je huis. Je brengt er onbewust namelijk veel tijd mee door. Tijdens het tandenpoetsen, scheren of wassen van je gezicht is een badmeubel bijvoorbeeld onmisbaar. En zelfs als je er even geen gebruik van maakt, speelt het een cruciale rol. Want het meubel bepaalt voor een groot deel de sfeer van je badkamer. Wij helpen je daarom met het juiste badkamermeubel kiezen.

Het juiste badmeubel kiezen

Het kiezen van een badmeubel kan best lastig zijn. Je moet namelijk met veel verschillende zaken rekening houden. Heeft het meubel genoeg opbergruimte? Zijn de afmetingen geschikt voor de badkamer? En past de stijl eigenlijk wel bij je smaak?

Gelukkig hebben we een handig stappenplan gemaakt, waarmee het kiezen van een badkamermeubel een eitje wordt. Deze stappen lichten we verderop uitgebreid toe.

  1. Kies het type badmeubel dat past bij je wensen
  2. Bereken de geschikte afmeting
  3. Denk na over de uitstraling en materialen

Kies het badmeubel dat past bij je wensen

Een alleenstaande gebruikt de badkamer anders dan een gezin met kinderen. Vraag jezelf dus eerst af hoe het badkamermeubel gebruikt gaat worden. Door vast te stellen hoe groot je huishouden is én hoeveel mensen tegelijkertijd in de badkamer aanwezig zullen zijn.

Als meerdere personen tegelijkertijd hun tanden willen poetsen, is een breder badmeubel wel zo handig. Heeft iedereen een ander ritme, dan is een breed meubel minder noodzakelijk.

Het aantal personen dat gebruik maakt van de badkamer, bepaalt ook hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Dat heeft invloed op de diepte of hoogte van het meubel. En kan een reden zijn om een speciale spiegelkast of losse badkamerkast aan te schaffen.

Sommige badmeubels hebben een wasbak die zich uitstrekt over het hele blad. Dat kan praktisch zijn als je met meerdere personen aan het badmeubel wil staan. Tegelijkertijd neemt zo’n wastafelblad ook ruimte weg. Als jouw badmeubel normaal gesproken vol staat met doucheartikelen, ben je waarschijnlijk meer gebaat bij één of twee losse waskommen.

Badmeubels kiezen

De geschikte afmeting van je badmeubel

Als je weet waar jouw badmeubel aan moet voldoen, is het tijd om de geschikte afmeting te bepalen. Wastafelkasten worden verkocht in veel verschillende maten. Afmetingen die vaak terugkomen zijn 60, 80 en 100 centimeter breed. Ben je opzoek naar een dubbele wastafel, dan heb je een meubel van minimaal 120 centimeter breed nodig.

Houd tijdens het kiezen van je wasmeubel ook rekening met de hoogte ervan. Een meubel met veel lades heeft weliswaar meer opbergruimte, maar kan je badkamer ook kleiner doen aanvoelen. Een zwevend meubel waar veel ruimte onder zit, geeft je badkamer een ruimtelijker gevoel.

Een grote spieggelkast past uitstekend in kleine badkamers. Spiegels vergroten de ruimte namelijk visueel. En door de geïntegreerde opbergruimte kun je extra veel spullen kwijt.

Het bepalen van de juiste afmeting van je badkamermeubels is best lastig. Speciale badkamer ontwerpsoftware kan daarbij helpen. Je krijgt daardoor een goed beeld van de indeling en beschikbare ruimte in je badkamer.

Uitstraling en materialen

Het badmeubel bepaalt voor een belangrijk deel de sfeer in een badkamer. Het neemt namelijk relatief veel ruimte in beslag en is altijd zichtbaar. Tijdens het douchen, scheren of in bad: je ziet het meubel continu hangen. Denk dus goed na welke uitstraling bij jou past. Dat is heel persoonlijk, dus het kan geen kwaad om online of in een showroom inspiratie op te doen.

Badkamermeubels zijn er in allerlei materialen. Populair zijn de meubels van HDF en MDF. Dat zijn platen van samengeperst hout met een beschermende vochtwerende laag. Meubels van dit materiaal zijn goed betaalbaar én beschikbaar in veel verschillende stijlen.

Meubels van massief hout worden steeds populairder, maar zijn doorgaans duurder. Deze meubels zijn gevoeliger voor verkleuring door bijvoorbeeld water of tandpasta. Het voordeel van massief hout is daarentegen dat je het meubel na een tijdje kunt opschuren.

Vraag om advies

Zit je na deze tips nog steeds met de handen in het haar? Bezoek dan eens de showroom van een badkamerzaak. Je doet veel inspiratie op door verschillende meubels van dichtbij te bekijken. Bovendien kun je daar vaak ook om advies vragen. Heb jij een brandende vraag over het kiezen van een badkamermeubel? Stel hem dan vooral onder dit artikel.

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments