Gas Water Licht Aanvragen

Gas, water en licht aanvragen

Veel vanzelfsprekendheden zijn onmogelijk zonder gas, water en licht. De dag beginnen met een warme douche, sterke kop koffie of een gekookt eitje? Zonder aansluiting van stroom en water wordt dat knap lastig. Daar sta je meestal niet bij stil. Totdat je gaat verhuizen. Dan moet je ineens gas, water en licht aanvragen. En we hoeven vast niet te vertellen dat je dat maar beter op tijd kunt doen.

Waneer gas, water en licht aanvragen?

Je kunt het best zo vroeg mogelijk gas, water en licht aanvragen. Bij de meeste aanbieders kan dat al drie maanden voordat je gaat verhuizen. Het is dus verstandig om de aanvraag in te dienen zodra de verhuisdatum bekend is. Zorg dat de aanvraag uiterlijk twee weken vóór de verhuizing binnen is. Dan heb je waarschijnlijk op tijd stroom en warm water.

Huurwoning of koopwoning?

Gas, water en licht aanvragen gaat bij een huurwoning op dezelfde manier als bij een koopwoning. Bij een bestaande woning is de aansluiting van gas, water en licht vaak snel geregeld. In nieuwbouwwoningen kan het aansluiten van stroom iets langer duren en worden sinds 2018 geen gasaansluitingen meer geplaatst. Houd daar dus rekening mee tijdens het aanvragen van je energiecontract. In sommige huurwoningen is het trouwens niet mogelijk om je eigen stroomleverancier te kiezen. De huurprijs is dan ‘inclusief’ gas, water en licht.

Gas, water en licht aanvragen: goedkoopste of beste?

Je kunt in Nederland niet je eigen waterleverancier kiezen. Het aanvragen van water doe je dus bij het waterbedrijf in jouw regio. Gas en licht aanvragen kan daarentegen wél bij een leverancier naar wens. Veel consumenten kiezen de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Toch kan het de moeite waard zijn om niet alleen naar de prijs te kijken. Sommige energieleveranciers zijn misschien niet het goedkoopst, maar bieden handige tools en tips om stroom en gas te besparen.

Steeds meer huishoudens kiezen voor een duurzame energieleverancier. Groene stroom en groen gas zijn namelijk lang niet altijd duurder dan grijze energie. Houd er rekening mee dat niet elke duurzame aanbieder even duurzaam is. Sommige energieleveranciers bieden bijvoorbeeld CO2-gecompenseerd gas aan, terwijl er ook gas gemaakt wordt van natuurlijke grondstoffen als koeienmest en gft-afval.

Vragen over gas, licht en water aanvragen?

Waarschijnlijk zijn veel vragen over verhuizen en gas, water, licht aanvragen na het lezen van dit artikel beantwoord. Loop je toch nog rond met een prangende vraag over je water- of stroomaansluiting? Stel hem dan gerust onder dit artikel.

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments