tiny houses inspiratie

3 gave Tiny houses om van te dromen

Tiny houses. Ze hebben mijn interesse. Nu ik me steeds meer aan het verdiepen ben in minimalisme, zie ik ook de voordelen van kleiner wonen in. Minder ruimte betekent minder spullen. Maar nog sterker, het zet je aan het denken over wélke spullen je in je huis zet. Alleen dat wat er echt toe doet voeg je toe. De rest laat je achterwege. In plaats van dat je jouw huis volpropt met allerlei prullaria, staan er in Tiny houses alleen de essentiële spullen.

Een Tiny house in het bos

Ik ben dol op in de natuur zijn. Hoe fijn is het om een Tiny house te hebben middenin het bos? Dat je ’s ochtends wakker wordt tussen de dennenbomen en paddestoelen en de vogeltjes hoort fluiten. Voor mij is niet alleen het kleiner wonen iets wat me aanspreekt, maar ook het zelfvoorzienend zijn.

 

Wonen in een Tiny house aan het water

Op of rond het water wonen lijkt me heerlijk. Bij warm weer plons je zo het water in en bij vorst bind je zo je schaatsen onder. Het wonen op het water geeft een enorm gevoel van vrijheid, dat is toch heerlijk? Alsof je iedere dag vakantie hebt. Het enige dat je nodig hebt, is een mooie ligplek met jouw eigen Tiny woonboot erop.

 

Tiny house aan het strand

Een tijdje geleden ging ik kamperen met mijn gezin in Bloemendaal aan Zee. Het kamperen, fietsen en wandelen in de duinen gaf ons een enorm vakantiegevoel. Heerlijk om uit te waaien langs de zee en met je vlieger het strand op te rennen. We dachten meteen “Zouden we niet een Tiny house aan het strand willen?”.

Onze zoektocht naar wonen in een Tiny house gaat onverminderd door. Onze voorkeur heeft met name wonen in het bos, dus daar zijn we nu op gericht. Maar omdat permanent wonen in een Tiny house in Nederland nog echt in opkomst is, gaan we in eerste instantie eerst op zoek naar een vakantie-Tiny house.

Zou jij in Tiny house willen wonen? Welke voordelen zie jij?

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments