duurzaam wonen

5 tips om duurzamer te wonen

Duurzaamheid, het is een woord dat je steeds vaker tegenkomt. Woningen worden massaal duurzaam gebouwd of verbouwd om ze duurzamer te maken. Duurzaam wonen is dan ook niet een trend, maar de norm.

Zo heb ik afgelopen jaar mijn huis flink laten isoleren. En ja, dat mag ook wel met een jaren ’30 woning. Daarnaast scheid ik netjes mijn afval (glas, papier, plastic en restafval) en let ik op wat voor schoonmaakmiddelen ik in huis haal.

Zon op je dak

Zonnepanelen op je dak zijn een goede en duurzame investering. Enerzijds zorgen ze ervoor dat je zelfvoorzienend bent in je energie. En anderzijds zorgen zonnepanelen ervoor dat je bespaart op je energierekening. Een investering die je dus ook terugziet in je portemonnee.

Groen in huis

Nou is groen toevallig mijn lievelingskleur, maar ik houd enorm van groen in mijn huis. En dan bedoel ik met name mooie groene planten. Het fijne van planten is dat ze de lucht in huis zuiveren. En dat is geen overbodige luxe in een goed geïsoleerd huis.

planten in huis

bron: Pinterest

Wereld merken

Ik heb een zwak voor merken die de wereld een stukje beter willen maken. Prachtige merken die goed zijn voor jezelf, maar ook voor de wereld om je heen. Producten uit de regio, handgemaakte spullen en artikelen die geen schadelijke stoffen bevatten.

Duurzaam shoppen

Bij duurzaam wonen hoort ook duurzaam shoppen. En dit hoeft helemaal niet veel geld te kosten, want ook bij winkels als IKEA vind je heel veel duurzame producten voor je huis. Maar er zijn nog meer opties als het gaat om duurzaam shoppen. Ga bijvoorbeeld op speurtocht in een kringloopwinkel. Hoe mooi is het als je oude spulletjes kunt hergebruiken? Of ga naar de lokale markt waar producten uit de regio worden aangeboden.

Jouw huis van golfkarton

Zelf woon ik in een ‘jaren 30 woning in Arnhem. De droom om ooit zelf een huis te bouwen is er nu niet. Maar zou ik het doen, dan zou ik gaan voor een duurzaam huis gemaakt van bijzondere materialen.

Zo kwam ik onlangs een huis tegen dat gemaakt is van golfkarton. Dit huis wordt het wikkelhouse genoemd en kun je al kopen vanaf 55.000 euro. Ik vind het een fantastisch concept en ga mij er zeker in verdiepen, mocht ik mijn eigen huis willen bouwen.

En hoe duurzaam woon jij?

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments