inspirerende-hal

5x een inspirerende hal

De hal is in de meeste huizen een ondergeschoven kindje. Het is de ruimte waar we als laatste aan denken als het gaat om een gezellig en hip interieur. Toch is de hal het eerste wat je ziet als je een huis binnentreedt. Letterlijk en figuurlijk is de hal een echte binnenkomer!

Een gave kapstok

De kapstok is een onmisbaar item in de hal. Maar over het algemeen zijn kapstokken ook vrij saai en standaard.

Onlangs ontdekte ik deze zwarte wandhaken. Het toffe van de haken is dat je ze op verschillende hoogtes kunt hangen, waardoor het een speels effect geeft. De kapstok verandert hierdoor van een functioneel item naar een ware eye-catcher. Je jas of tas mag echt gezien worden!

Kleur op de trap

Al een tijdje ben ik me aan het oriënteren op de renovatie van mijn trap. Het bruine tapijt wat er nu op ligt, wil ik graag vervangen door een modern alternatief. Ga ik voor een mooie houten trap die past bij mijn jaren ’30 huis? Of kies ik voor een uitgesproken kleur, zoals dit groen?

Groen in je hal

Als fan van de urban jungle-woontrend, mogen planten niet ontbreken in mijn hal. Die zorgen namelijk voor een fijne sfeer en geven de ruimte kleur. Vooral cactussen doen het goed in de hal, omdat ze maar weinig water en licht nodig hebben.

Portugese tegeltjes

Ik houd van Portugese tegeltjes. Ze stralen ontzettend veel warmte en gezelligheid uit. Vaak denken we bij Portugese tegels aan de keuken of badkamer. Maar ze staan ook erg mooi in de hal. Handig voor op de vloer, want vieze schoenafdrukken veeg je zo weg. Of op de trap, zodat je het gevoel hebt zo een Portugees vakantiehuis binnen te treden.

Retro behang

Laatst was ik bij een vriendin en zij had een heel gaaf behang op de muur in de hal. Ik was gelijk onder de indruk van het bijna kunstwerk dat ik zag hangen. Van uitgesproken bloemen tot een mooie retro print: behang in de hal voelt als thuiskomen. De hal wordt op deze manier veel meer betrokken bij de rest van het huis.

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments