5x inspirerende keukens: kitchen rules!

Ben jij ook regelmatig op Pinterest te vinden om inspiratie op te doen voor jouw droomkeuken? In dit blog delen wij 5 totaal verschillende keukens die ons op dit moment het meest inspireren.

Een natuurlijke look

Wij zijn weg van deze keuken! Hij dankt zijn natuurlijke look aan het gebruik van hout en steen. De kleurrijke tegeltjes op de muur geven het gevoel dat je op vakantie bent in Marokko of Portugal.

keuken natuurlijke look

bron: Pinterest

Zwart, zwarter, zwartst

Steeds vaker zie je zwarte keukens voorbij komen. En met zwart bedoelen we ook echt he-le-maal zwart. Van zwarte kasten tot een zwart aanrechtblad. Zelfs de inbouwapparatuur is zwart. Erg gedurfd, maar deze keuken straalt enorm veel stijl en tegelijkertijd rust uit.

zwarte keuken

bron: Pinterest

Een blok beton

Een betonnen keuken? Ja! Beton is de trend op het gebied van keukens, want je creëert er een stoere en robuuste uitstraling mee. Het gave van beton is dat het in iedere gewenste vorm gegoten kan worden. Je hebt dus altijd een unieke keuken. En in deze stoere keuken loopt het betonnen keukenblad prachtig over in de vloer.

betonnen keuken

bron: Pinterest

Kleurtje erop?

Wil jij opvallen met jouw keuken? Ga dan voor een kleurtje. Je hoeft niet direct voor extreem geel of paars te gaan, zelfs een groengrijze kleur kan wonderen doen. Ook qua handgrepen kun je erg creatief zijn, zoals deze leren handgreepjes die je zelf kunt maken. Kleurrijk, maar geen disco!

keuken met kleur

bron: Pinterest

Mix & Match

Wil je liever geen strakke witte keuken? Maar ben je op zoek naar een opvallende keuken waar verschillende stijlen samen komen? Mix dan verschillende materialen. Zoals een houten aanrechtblad gecombineerd met RVS kastjes en leuke tegeltjes tegen de muur. Wat grote planten erbij en.. voila! Juist omdat niet alles bij elkaar lijkt te passen, lijkt je keuken één gezellig geheel.

mix and match keuken

bron: Pinterest

Nog een paar handige tips

  1. Een open keuken zorgt voor een ruimtelijk gevoel, zeker wanneer je maar een klein oppervlakte tot je beschikking hebt.
  2. Is jouw keuken toe aan vervanging, maar vind je een geheel nieuwe keuken een te grote investering? Overweeg dan om jouw keuken te laten spuiten in een andere kleur. Of vervang alleen het keukenblad.
  3. Denk goed na over de opstelling van jouw keuken. Wil je een kookeiland om aan te koken? Waar plaats je dan de oven of koelkast zodat je altijd alles binnen handbereik hebt?
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments