inspiratie werkplek blog

5x inspirerende werkplekken voor thuis

Een dagje thuiswerken kan prima aan de keukentafel. Maar als je – zoals ik als zzp’er – iedere dag thuis werkt, is een plek waar je ongestoord kunt werken toch wel een must. En omdat die van mij nog niet heel erg inspirerend is, ben ik volop bezig met ideeën opdoen. Ben jij klaar voor mijn top 5 meest inspirerende werkplekken aan huis?

Strak in zwart-wit

Normaal gesproken houd ik wel van een beetje kleur, maar deze werkplek trekt toch wel mijn aandacht. Door het zwart-wit komt het heel rustig over. Ideaal voor een werkplek in huis. Het vintage bureau vind ik heel tof staan tussen het verder strakke interieur. En zo’n enorm moodboard lijkt me ook heel handig voor al mijn ideeën.

inspirerende werkplek zwart wit

bron: Pinterest

Natuurlijk hergebruiken

Omdat ik van natuurlijke materialen houd, denk ik al snel aan een werkplek met veel hout. Dit bureau van steigerhout lijkt me dan ook fantastisch. Helaas is mijn werkruimte iets te klein voor deze optie. Het mooie van deze werkplek is dat hij bestaat uit gebruikte materialen. Hoe leuk is om een oude schoolstoel via de kringloopwinkel of markt te scoren?

inspirerende werkplek natuurlijke materialen

bron: Pinterest

Industriële look

Aangezien mijn werkruimte niet heel groot is (2 bij 2 meter om precies te zijn), is het belangrijk veel praktische opbergruimte te hebben. Deze industriële kast is echt een eyecatcher en past perfect bij de vintage stijl waar ik naar op zoek ben.

inspirerende werkplek industrieel

bron: Pinterest

Vol met planten

Groene planten mogen natuurlijk niet ontbreken op een werkplek. Planten zorgen ervoor dat de lucht in de ruimte gezuiverd wordt en geven de plek een fris uiterlijk. Ik denk dat ik ook maar ga voor een paar hangplanten, dat neemt niet zoveel plaats in beslag.

inspirerende werkplek vintage botanisch

bron: Pinterest

Door het licht

Niks zo fijn als veel licht op je werkplek. Voldoende licht zorgt er ook voor dat je minder snel vermoeid raakt. Een bureau aan het raam is dan ook de ideale plek. En mocht je ’s avonds iets langer doorwerken, dan is een mooie bureaulamp een aanrader. Eentje die je kunt verstellen en kunt draaien.

inspirerende werkplek veel licht

bron: Pinterest

Werk jij aan huis?

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments