banner binnenkijker Annelies

Binnenkijker: “Het is heel gaaf om je eigen woonboot te ontwerpen”

Hoe bijzonder is het om te wonen op een woonboot? Om te genieten vanaf je bank van alles wat er op en rond het water gebeurt. Deze keer kijken we binnen bij Annelies (34, juridisch adviseur en interieur-blogger). Ze woont met haar man en 2 kleine kids op een prachtige woonboot in Amsterdam.

Zelf geschetst

“Het is heel gaaf om je eigen woonboot te mogen ontwerpen. We hebben de indeling van de raampartijen bijvoorbeeld zelf geschetst, want we wilden de ruimte zo open mogelijk houden. De botenbouwer heeft het uiteraard verder afgemaakt. We hebben de woonboot op deze plek laten bouwen. Dat duurde ongeveer een half jaar. Ruim 7 jaar geleden konden we erin.”

“We hadden eerst een witte laminaatvloer, maar sinds kort zijn we de trotse eigenaren van een groengrijze Novilon-vloer. Zo fijn dat de vloerverwarming het nu eindelijk doet!”

binnenkijker Annelies eettafel

bron: Annelies @Dirksdotter

binnenkijker Annelies vloer

Bron: Annelies @Dirksdotter

Favoriete plek

“Ik kan heerlijk wegdromen in de roze stoel bij het raam. Vanaf hier heb je een goed overzicht van de woonkamer, maar kun je ook prachtig uitkijken op het kanaal. Hier zit ik dus het vaakst met een kopje thee! De stoel is van het merk Zuiver en ontdekte ik via Wehkamp.”

binnenkijker Annelies raam

bron: Annelies @Dirksdotter

binnenkijker Annelies roze stoel

bron: Annelies @Dirksdotter

Trots op de lamp

“De lamp boven de eettafel is een project van onszelf. We maakten daarvoor een lange constructie van steigerpijpen waar we verschillende hanglampen omheen hebben gewikkeld. Ik ben super trots op het resultaat.”

binnenkijker Annelies lamp

bron: Annelies @Dirksdotter

binnenkijker Annelies detail

bron: Annelies @Dirksdotter

Fijne shop-adresjes

“Mijn stijl is toch wel Scandinavisch te noemen. Een lichte basis met een paar kleuraccenten en af en toe een tikkeltje zwart. Shoppen voor het interieur doe ik vooral online. Zo ben ik fan van het merk Zuiver, dat ik shop bij Wehkamp en Fonq. Af en toe ga ik een middagje slenteren bij winkels als Loods5 en Van Dijk en Co. Bij die laatste winkel shopten we de oude commode voor de babykamer. We waren meteen verliefd en gaven het alleen een ander kleurtje.”

binnenkijker Annelies commode

bron: Annelies @Dirksdotter

binnenkijker Annelies wiegje

bron: Annelies @Dirksdotter

 

Heb jij ook een inrichting waar je trots op bent? Ik kom graag bij je binnenkijken! Stuur een mailtje en wie weet wordt jouw interieur binnenkort ook uitgelicht.

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments