Binnenkijker: “Ons huis is een verzameling spullen met een verhaal”

Wanneer je het erf van Martje (35), Ruben, Merlijn en Abel oprijdt, voel je gelijk de gezelligheid van dit gezin. Wonend in een huis uit 1896 dat ze zelf sinds 3 jaar aan het verbouwen zijn en waar de kippen, eenden en varkens heerlijk door de weide lopen. Wat opvalt is de pipowagen midden in de tuin. Het nodigt direct uit voor een kop thee.

Een gezellige boel

Zo kun je het huis van dit gezin het beste omschrijven. Martje is docent op een vmbo-school, maar heeft daarnaast al jaren haar eigen bedrijf bij Bloesem, waarmee ze high tea serviezen en decoraties verhuurt en de styling doet voor gelegenheden. Dit zie je terug in hun huis. Overal ontdek je prachtige kopjes, kleurrijke bordjes en bijzondere lampjes.

Spullen met een verhaal

“Ons huis is een verzameling spullen met een verhaal”, vertelt Martje. “Het staat vol met items die van de rommelmarkt komen of die ik tegenkom bij kringloopwinkels. Ik houd ervan om oud met nieuw te combineren. Zo shop ik ook graag bij winkels als Sostrene grene, Loods 5 en Sissy Boy Home.”

“Het meest trots ben ik op de roze kast en het zwanenschilderij in onze slaapkamer. Ook achter de piano zit een mooi verhaal. Deze is namelijk van de oude bewoners. Zij gingen kleiner wonen en hadden er geen ruimte voor. Wij vinden hem prachtig!”

Favoriete plekje

“We zitten graag in de keuken waar we een mooi uitzicht hebben over de tuin. In de tuin vind je ook ontelbare plekjes waar je heerlijk kunt vertoeven. Bij mooi weer, ongeacht het seizoen, zijn we in de tuin te vinden. Boven het aanrecht hangt onze oude servieskast. Althans, het bovenste deel ervan. Op deze manier wordt de hoogte van 4,5 meter extra benadrukt.”

Wil je meer weten over Martje en haar bijzondere woning? Ontdek dan haar Instagram bij Bloesem.

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments