Binnenkijker: stylish wonen op de dijk

Het is alweer een tijdje geleden dat we een binnenkijker hadden. Deze keer is het de beurt aan styliste Ulrike die met haar gezin in een dijkwoning woont uit de jaren 80.

Sinds wanneer wonen jullie in het huis en hebben jullie er zelf veel aan gedaan? 

“Wij wonen in dit huis sinds oktober 2017. We hebben nadat we de sleutel kregen in augustus 2 maanden verbouwd en geklust.

Zo hebben we de woonlaag waar onze woonkamer, speelkamer en badkamer zijn helemaal aangepakt. En nieuwe vloer, alles geschilderd, tegeltjes in de keuken en een compleet nieuwe badkamer. Verder hebben we alle overige ruimtes in het soutterain en op de bovenverdieping geschilderd. We hebben nog veel plannen met het huis, maar pakken alles stapje voor stapje aan.”

Welke ruimte/hoekje is jouw favoriet? 

“Toch wel de woonkamer. Het is een hele knusse ruimte met ontzettend veel licht door de vele raampartijen. De gezellige ronde eettafel bij de keuken, de open haard en grote open kast in de zithoek. Beide zijn hele fijne plekjes om te zitten!”

Welke meubelstuk is jouw favoriet of heeft een bijzonder verhaal? 

“Ik heb wel een aantal meubelstukken in huis die ik bijzonder vind. De pronkkast in onze zithoek bijvoorbeeld. Het draagt geen speciaal verhaal met zich mee, maar het is met liefde samengesteld en ik kan er heerlijk alles in stylen.” 

Verder hebben we een mooi oud kastje op de speelkamer staan en een oude Chinese kist. Beide gekregen van familie, deze zal ik nooit wegdoen.” 

Waar haal jij je wooninspiratie vandaan?

“Ik haal mijn wooninspiratie uit van alles. Uit magazines, winkels, wandelend op straat wanneer je blik op iets valt. Iets heel kleins kan voor mij al de basis van iets nieuws zijn. Een kleur, of een vorm die me aanspreekt.”

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven? 

“Ik zou mijn woonstijl omschrijven als warm en kleurrijk, maar vaak wel met een rustige basis. Mooie natuurlijke materialen afgewisseld met stijlvolle prints en een aantal karaktervolle en persoonlijke eyecatchers.”

Je bent zelf ook stylist, ben je daardoor meer met je eigen interieur bezig? 

“Ik ben veel met mijn interieur bezig. Maar dat betekent niet dat ik elke maand ons hele huis omgooi. Als ik tevreden ben met iets, dan kan het best een tijdje zo blijven. Het zit hem vooral in de kleinere sfeermakers in huis waar ik graag mee varieer. Door een andere kleur toe te voegen aan bijvoorbeeld accessoires kan er vaak al een totaal nieuw gevoel ontstaan in een ruimte.” 

Jullie badkamer is niet standaard. Hoe zijn jullie tot dit ontwerp gekomen? 

“We hebben inderdaad zelf bedacht hoe we de badkamer wilden. Dat is een mix geworden van wensen van mij en van mijn vriend. De zwarte kranen, het marmer op de muren, de grote ronde gouden spiegel. We wilden dat het een luxe hotelsfeer zou krijgen, dat was ons uitgangspunt.”

Kun je iets meer vertellen over het opgeknapte kastje in de keuken?

“Het is een Chinese kast die mijn vriend gekocht had in zijn eerste woning. We hebben hem grijs geschilderd, maar staat wel op de to do list voor een nieuw kleurtje.

Het is een kast waarin we lekker ruimte hebben voor allerlei spulletjes die min of meer bij de keuken horen. Daarnaast vind ik het altijd leuk om te varieren in de spulletjes die ik erop zet. De ene keer een plant, dan weer een vaas met mooie takken.”

In de hal zie ik een prachtige vloer. Wat is het voor vloer? 

“Ja, daar zijn we ook heel blij mee. Het is een gietvloer in een grijze kleur. Deze vloer hebben we op de hele woonlaag. In onze vorige woning hadden we een houten vloer, ook heel mooi maar ik wilde graag wat anders. Een gietvloer geeft een hele mooie rustige basis, waarmee je met je meubels goed kunt combineren.” 

Waar komt het vloerkleed bij de eettafel vandaan? 

“Het vloerkleed is van Dutchbone en heb ik via internet besteld. Deze had ik eigenlijk al direct op het oog voor onder de eettafel. Een mooie royale maat en de kleuren en het patroon passen perfect bij onze stijl.”

Welke woonwinkels zijn jouw favoriet? 

“Winkels waar ik vaak kom zijn Karwei, Kwantum en Sostrene Grene. Omdat je hier voor een leuk bedrag hele toffe items kunt kopen. Maar ook Sissy Boy vind ik te gek, daar kan ik eigenlijk alles wel meenemen 😊en de wat kleinere winkeltjes bijvoorbeeld in de binnenstad van Arnhem.”

Wil je meer zien van Ulrike haar interieur? Check dan haar website Studio Ulala of volg haar via Instagram

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments