Decoratie voor kleine ruimtes: tips en trucs om je huis groter te laten lijken

Gaat je hart sneller kloppen van een interieur dat tot in detail klopt? En ben je constant op zoek naar de leukste en laatste trends op het gebied van interieur? Dan weet je maar al te goed dat de juiste decoratie de kers op de taart is. De truc is om een interieur samen te stellen dat mooi in balans is. Maar hoe pak je dat het beste aan als je te maken hebt met een kleine ruimte? In dit artikel lees je hoe je een ruimte groter laat lijken met de juiste soort decoratie. 

Een spiegel kan de ruimte optisch groter laten lijken 

In een kleine ruimte komt vrijwel altijd een spiegel terug. En dat is ook helemaal niet zo gek. Want een spiegel zorgt ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt. Voorbeelden van ruimtes waar een spiegel erg geliefd is, zijn de badkamer, het toilet, de hal en de studeerkamer.

Met spiegels kun je eindeloos variëren. Je hebt de keuze uit tientallen varianten in verschillende vormen, er zijn spiegels met verlichting en zelfs het glas kan in verschillende kleuren worden geproduceerd. Dit zorgt voor een erg creatieve en artistieke touch. Waar in huis hang jij het liefste een spiegel op? 

Ga slim om met iedere vierkante meter in huis 

Heb je te maken met een kleine ruimte, dan is het belangrijker dan ooit dat je slim omgaat met iedere vierkante meter. Is er bijvoorbeeld een hoekje over waar je een leuk kastje neer kunt zetten? Komt een maatwerk kast het beste tot zijn recht? En heb je al nagedacht over leuke beeldjes, kaarsjes en fotolijstjes op een dressoir?

Door helder voor jezelf in kaart te brengen welke plekken nu nog kil en saai aanvoelen, kun je net even wat gerichter op zoek gaan naar de juiste items. 

Zorg voor sfeer met een of meerdere posters in huis 

Denk je aan het kopen van woondecoratie, dan denk je waarschijnlijk al snel aan items die je op het meubilair of de grond kunt zetten. Maar heb je ook al gedacht aan decoratie aan de muur? Hierdoor kun je namelijk ook weer ruimte op de vloer besparen. Een of meerdere posters, ingelijst in een leuke fotolijst, kunnen meteen voor de nodige sfeer zorgen. Jij kunt zelf natuurlijk de leukste poster maken met een zelf genomen vakantiekiekje of dierbaar moment. Zo maak je jouw interieur ook meteen persoonlijk.

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments