woontrends 2018

Dit zijn de woontrends van 2018

We tellen langzaam af naar 2018. En een nieuw jaar betekent nieuwe woontrends! Ik kan niet wachten om met een aantal van deze trends thuis aan de slag te gaan. Ben jij op zoek naar inspiratie voor het nieuwe jaar? Check dan snel mijn top 5 woontrends voor 2018.

Luxe fluweel

Steeds vaker zie ik meubels en woonaccessoires van fluweel voorbij komen. Fluweel geeft een interieur een klassieke en luxe uitstraling. Al zou het in mijn Scandinavische interieur ook niet misstaan. Het warme gevoel van fluweel komt helemaal tot zijn recht op een gave bank, fauteuil of kussen. Ben jij al fan van deze fluweelzachte woontrend?

woontrend 2018 fluweel

bron: Pinterest

Roze it is

In 2018 zullen we meer roze gaan zien in interieurs. Hoewel ik zelf geen fan ben van roze, kan ik deze grijsroze kleur wel waarderen. Zeker in combinatie met donker hout en het hippe fluweel creëer je een warme en huiselijke sfeer.

woontrend 2018 grijsroze

bron: Pinterest

Nog meer kleur

Bijzondere vormen en heel veel verschillende kleuren. Oftewel: colorblocking. Dit is misschien wel de opmerkelijkste woontrend van 2018. Eerlijk gezegd moet ik bekennen dat dit voor mij iets too much is. Maar met deze woontrend maak je wel echt een statement. Durf jij je woonkamer zo in te richten?

woontrend 2018 colorblocking

bron: Pinterest

Exotisch tintje

Groen en veel planten in je interieur was al een trend, maar in 2018 gaat het nog een stapje verder. Denk aan flamingo’s, palmbomen en veel geel en oranje. Eigenlijk hoef je met dit exotische interieur niet meer op vakantie, want je haalt Aruba en Jamaica gewoon in huis.

woontrend 2018 exotisch

bron: Pinterest

Gouden randje

Goud blijft in 2018 hot! Gouden lampen, gouden tafeltjes en servies met een gouden randje. Overal zie je goud in terugkomen. Deze woontrend straalt luxe uit en is fantastisch te combineren met de fluwelen en grijsroze trends.

woontrend 2018 goud

bron: Pinterest

Het valt me op dat de woontrends voor 2018 lekker opvallend zijn. Met welke trend ga jij in 2018 uitpakken in je interieur?

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments