Snelle DIY: houten krijtbord

Oké, ik beken. Ik heb er een nieuwe hobby bij: hout. In alle soorten en maten; ik houd ervan. 🙂 Helaas heb ik, met twee lieve kleine boefjes, niet altijd zeeën van tijd voor grote DIY-projecten. Daarom deze maand een snelle DIY, klaar in een half uur. Ideaal voor op een regenachtige middag of een verloren avond. En, beloofd, het is perfect voor dat kale hoekje in huis.

Benodigdheden

MDF-plaat van 50 x 43 cm (op maat te zagen in ieder gewenste maat)
1 lat van 34 x 34 mm en 210 cm lang
Sierlijst van 3 mm en 210 cm lang
Krijtverf (tip: bij de Action voor slechts €3,95!)
Lakset
Montagekit/montagelijm (ik gebruik de montagelijm van de Hema. Een tube kost €4,- en droogt snel)
Eventueel 2 ophangoogjes en een mooi touw

Zo ga je te werk

Zaag de MDF-plaat op maat of laat ‘m op maat zagen bij de bouwmarkt. Kies de maat die je zelf wilt en mooi vindt. Groot, klein, het kan allemaal.

Verf de MDF-plaat met de krijtverf. Voor een mooi resultaat breng je twee of drie lagen op.

Zaag de lat in dezelfde maat als de MDF-plaat. In dit geval dus 2 latten van 50 cm en 2 latten van 43 cm. Zaag de latten in verstek, zodat je een mooi passend resultaat krijgt. Doe dit altijd met een verstekbak, te verkrijgen in elke willekeurige bouwmarkt.

Meet vervolgens de afmetingen voor de sierlijst. De sierlijst krijgt een iets andere afmeting, aangezien deze aan de binnenzijde van de lat valt. Meet dit nauwkeurig op en zaag dit ook in verstek.

Check of de krijtverf klaar is voor een nieuwe laag en breng deze aan. Als de krijtverf droog is, kun je de latten gaan bevestigen.

Bevestig eerst de op maat gezaagde latten. Daarna kun je de sierlijst aan de binnenzijde van de latten plaatsen. Dit maakt het nét even mooier, vind ik.

Ik had nog een stevig touw liggen en twee ophangoogjes. De ophangoogjes draaide ik aan de bovenkant in het hout en maakte daar het touw aan vast.

En, jawel, je bent al klaar! Supersnel, super easy. Toch? 

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments