hippe kamerplanten

Hippe kamerplanten in je interieur

Ik ben gek op planten in mijn interieur. En dat ik niet de enige ben, blijkt wel uit de woontrend Urban Jungle die nog steeds ontzettend populair is. Het groen van de planten maakt me blij en geeft me energie. En bovenal geven ze kleur aan mijn interieur. Benieuwd welke planten dit jaar hip zijn?

1. Strelitzia

Het is dat ik niet zo’n grote woonkamer heb, want anders stond deze hippe kamerplant allang bij mij thuis. De grootte van de boom spreekt mij enorm aan, alsook de vorm van de bladeren.

De Strelitzia is een tropische boom en wordt ook wel de paradijsvogelboom genoemd, vanwege de prachtige oranje bloemen. Een kamerplant waarmee je direct een statement maakt in de ruimte en een warme sfeer neerzet.

2. Cactus

Ook favoriet bij mij thuis is de cactus. Super makkelijk om te onderhouden en doet het goed op zowel een lichte als donkere plek in huis. Ik vind de cactus een stoere plant en door zijn vele varianten ontzettend leuk te combineren.

Vergeet je de plant een keer water te geven? Geen probleem. De cactus kan wel 3 weken zonder.

3. Pannenkoekplant

En nee, deze hippe kamerplant kun je niet eten. De pannenkoekplant is een schattig klein plantje met mooie ronde blaadjes. Wist je dat de pannenkoekplant al hip was in de jaren ’30? Perfect voor in je retro interieur.

Het toffe aan dit plantje is dat je hem kunt stekken. Jawel, van de moederplant kun je kleine babyplantjes maken. Je raadt het al, ik ben fan van deze plant!

4. Monstera

Een hippe plant die ook niet mag ontbreken in je interieur is de Monstera. Het mooie aan deze kamerplant zijn de gaten in het blad. Een mooie groene plant die ook nog eens helpt de lucht in de ruimte te zuiveren.

5. Bananenplant

Net als de Strelitzia is de Bananenplant een grote kamerplant en een ware eyecatcher in je interieur. Je haalt met deze plant echt de tropen in huis. De Bananenplant heeft wel een hoop water en licht nodig en is daarom niet geschikt voor alle ruimtes in huis.

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments