Industrieel wonen: de stoere trend van nu

Stoer, stoerder, stoerst. Dat is waar je al gauw aan denkt bij industrieel wonen. De woontrend is nog steeds razend populair. Maar wanneer is een interieur eigenlijk stoer? Met alleen een robuuste leren bank ben je er namelijk niet. Daarom geven we je in dit artikel tips voor een stoere industriële look in jouw huis.

Robuuste meubels

Het is misschien een open deur, maar een industrieel interieur begint met de juiste meubels. De aanschaf van robuust meubilair is ongetwijfeld de makkelijkste manier om je huis een stoere look te geven.

Kies bijvoorbeeld voor een lange houten eettafel met een stalen onderstel. En zet daar een industriële eetkamerbank tegenaan. De materiaalkeuze is daarbij ontzettend belangrijk. Gebruikt hout doet het altijd goed in een industrieel interieur. Vermijd felle kleuren, maar leg de nadruk op bruintinten en zwart. Klinkt dat je iets té duister in de oren? Geen zorgen: ook donkerblauw kan wonderen doen.

Geen fan van gebruikt hout? Metalen meubels passen ook uitstekend in een industrieel interieur

Muren en vloeren

Diezelfde kleuren wil je doortrekken in de rest van je huis. De makkelijkste manier is door je vloer en muren aan te pakken. Materialen als beton, marmer, hout of steen maken je huis direct een stuk stoerder. Dat hoeft trouwens geen écht beton of marmer te zijn. Je kunt hetzelfde effect bereiken met speciaal plakfolie of behang.

Wil je het professioneel aanpakken? Dan laat je een deel van het pleisterwerk van je muren achterwegen, zodat de bakstenen zichtbaar worden. Het pleisterwerk wordt dan maar deels – en bewust scheef – afgewerkt, om een oud effect te creëren. Dan moet je natuurlijk wel het geluk hebben dat je over zo’n muur beschikt.

Accessoires

Wees niet bang als het onder handen nemen van de muren voor jou net iets teveel van het goede is. Ook met de juiste accessoires kun je veel bereiken. Een industrieel interieur staat niet bekend om een wirwar aan prullaria. Kies daarom voor een aantal krachtige voorwerpen.

Echte eye-catchers zoals grote industriële lampen zijn bijvoorbeeld een uitstekende keus. Helemaal gaaf is het als je een oude fabriekslamp op de kop kunt tikken. Die zijn helemaal in thema, maar vertellen ook een verhaal. Het klinkt zweverig, maar dat voel je terug in je interieur.

Liefhebber van kunst? Laat een levensgroot canvasdoek bedrukken met een gave zwartwit-foto. Bijvoorbeeld van een stad waar je graag komt of een kunstzinnige foto van je geliefde of familie. Als je geen fan bent van canvas, kun je de foto ook op hout laten bedrukken.

Eén of twee objecten met een felle kleur, maken een stoere inrichting helemaal af

Fabriekspand

Eigenlijk probeer je dus de sfeer van een oude fabriek na te bootsen. Robuust, rauw en industrieel. Zo lang je dat in je hoofd houdt, is het inrichten van je huis helemaal niet zo moeilijk. Helemaal als je vooraf inspiratie opdoet en aan de hand daarvan een moodboard maakt.

Wees vooral niet bang om af te wijken van de regels. Zet dus gerust een opvallend object met een afwijkende kleur in je huis. Of maakt het gezellig met planten. Zo zorg je ervoor dat de stijl niet alleen industrieel is, maar ook bij jou past.

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments