Inspirerende badkamers om bij weg te dromen

Ben jij toe aan een vernieuwde badkamer en kun je wel wat inspiratie gebruiken? In dit blog laten wij jou 4 inspirerende badkamers zien waar je helemaal bij weg kunt dromen.

Black is the new white

Zwart is de laatste trend als het gaat om badkamers. Je maakt hiermee echt een statement. Van zwarte douchewanden gemaakt van staal tot zwarte kranen en regendouches. Combineer dit met een betonnen vloer en je creëert een hele stoere en luxe uitstraling.

zwarte badkamer

bron: Pinterest

Make your own jungle

Een jungle in je badkamer? Ja, je leest het goed! Planten zijn niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze werken rustgevend en geven heel veel kleur. Juist in een ruimte met een beperkt aantal vierkante meters kan het voor rust en extra zuurstof zorgen. Bovendien is je vochtige badkamer een heerlijke omgeving voor veel exotische plantensoorten. Voeg naast tropische planten ook natuurlijke materialen zoals hout en bamboe toe.

botanische badkamer

bron: Pinterest

Boutique hotel

Een badkamer waar je het gevoel hebt in een luxe hotel te overnachten. Dat creëer je met deze stijl. Vaak wordt de badkamer dan een verlengde van de slaapkamer of bevinden beiden zich in één ruimte. Voor een ontspannen en luxe weekendje weg hoef je dus niet meer je bed uit.

boutique hotel badkamer

bron: Pinterest

Stylisch marmer

Marmer is gelukkig niet meer enkel weggelegd voor dure huizen en hotels. Met marmer zorg je voor een stijlvolle uitstraling en creëer je optisch veel ruimte door het vele wit. Ga je voor marmeren tegels of kies je voor een wandmeubel met marmer? Wil je echt out of the box denken? Ga dan voor een douche met marmeren vloer. Superchic!

marmeren badkamer

bron: Pinterest

Nog een paar handige tips

  1. Heb je een grote badkamer? Kies dan voor een vrijstaand bad voor een echt wauw-effect.
  2. Heb je nog ruimte over? Dan is een inloopdouche met 2 douchekoppen handig.
  3. Wit, witter, witst. Heb jij juist weinig ruimte? Ga dan voor wit. Witte tegels en witte meubels laten jouw badkamer ruimer lijken. En het geeft ook een veel rustiger gevoel dan wanneer je donkere kleuren gebruikt.
  4. Probeer de belijning van de tegels af te stemmen op het meubilair. Ook dit zorgt voor rust in de ruimte.
  5. Heb je een kleine badkamer? Gebruik dan onze slimme tips voor meer (optische) ruimte!
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments