Zo geef je jouw interieur een Afrikaans tintje

Toen ik 2 jaar geleden in Zuid-Afrika was, kon ik het niet laten om een aantal items mee terug te nemen. Mijn huis is dan ook een mooie mix van minimalistisch, vintage en verzamelingen uit Afrika. Van een Afrikaanse trommel tot een Marokkaanse tajine. Het maakt mijn huis persoonlijk en authentiek en als ik naar de spullen kijk, denk ik gelijk terug aan die mooie momenten tijdens onze reizen.

Een kast van Bamboe

Wij verbleven tijdens onze reis in Zuid-Afrika met name bij mensen thuis via Airbnb. Wat ons opviel waren de prachtige kasten van hout of bamboe. Helaas waren die iets te groot voor in het vliegtuig om mee naar huis te nemen. Maar gelukkig vind je in Nederland ook soortgelijke kasten. Perfect om je mooie servies of souvenirs uit te stallen.

bamboe kast Afrika

 

Afrikaanse manden

In Oeganda vond je ze op iedere hoek van de straat: manden. Ze worden van verschillende natuurlijke materialen gemaakt waaronder bananenschors. Deze mand wordt in Afrika met name als fruitmand gebruikt, maar is ook super mooi voor aan de muur als decoratie.

Afrikaanse manden

 

Ontdek de Kashba

Marrakech, een prachtig stad met een bijzondere sfeer. Vooral het gebied rond de Kashba vonden wij indrukwekkend. De gebouwen, de kleuren, de geuren. Ze stralen zoveel cultuur uit. Ook de prachtige Perzische tapijten in de souks vielen ons op. We zouden ze allemaal wel mee naar huis willen nemen. Zoals deze met mooie warme kleuren gemaakt van wol.

vloerkleed Marokko

 

Waan je op een safari lodge

Deze bamboe stoelen doen mij direct denken aan de safari’s in Zuid-Afrika waarbij we verbleven op een prachtige lodge middenin het park. Vanaf het terras keken we uit over de waterpoel met drinkende olifanten en zwemmende nijlpaarden. Hoe fijn is het als je dit gevoel ook gewoon in je achtertuin kunt creëren? Neem plaats in deze heerlijke stoel, lees een boek en geniet van de natuur om je heen.

bamboe tuinstoelen

 

 

Ben jij weleens in Afrika geweest? En welke bijzondere souvenirs heb jij toen meegenomen?

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments