Zo kleed je je interieur aan met een klein budget

Als je maar een klein budget te besteden hebt, betekent dat niet dat je interieur niet gezellig aangekleed kan worden. Ook met weinig geld kun je een aangename knusheid in je interieur creëren. In dit artikel lees je met welke simpele en budgetvriendelijke ingrepen je een wereld van verschil kunt maken!

1. Een likje verf

Met een likje verf op de muur verandert de uitstraling van je interieur direct. Het laat je interieur spreken. Je kunt ervoor kiezen om een volledige wand van een kleurtje te voorzien, maar ook spelen met kleurvakken. Online zijn hier talloze leuke ideeën over te vinden. Lichte bruin-, beige- en groentinten zijn op dit moment een grote trend. Er wordt niet ingezet op grote kleurcontrasten, maar op een ton-sur-ton kleurgebruik: één kleur in meerdere tinten terug laten komen in het interieur.

Bij de bouwmarkt koop je voor twee à drie tientjes al een potje met een hippe kleur muurverf. Heb je een verfkleur op het oog van een dure verffabrikant? Je kunt de bouwmarkt vragen die kleur voor je te mengen. 

2. Stoffen en texturen

De uitstraling van het interieur wordt bepaald door kleurgebruik, maar ook door gebruik van een variëteit aan texturen, stoffen en patronen. Je hebt vaak maar een paar goedkope woonaccessoires nodig om je interieur een compleet andere uitstraling te geven. 

Een wollen plaid over de bank, een comfortabel vloerkleed op de vloer, een gezellig kussen in de fauteuil, een grafische poster aan de muur of een groene plant op het dressoir: door deze afwisseling in texturen, stoffen en patronen, creëer je comfort, knusheid en zal er simpelweg een aangekleed geheel ontstaan.

3. Het juiste licht

Verlichting is een basiselement in het interieur. Toch wordt goede verlichting vaak vergeten. Dat is zonde, want het kan de gezelligheid maken of breken. Verlichting is namelijk niet alleen functioneel, maar ook sfeerbepalend. Een aangekleed interieur heeft warme verlichting, wit- of geelgekleurd, vanuit diverse lichtbronnen en zoveel mogelijk gedimd. 

Tegenwoordig tik je al voor een paar tientjes de prachtigste exemplaren op de kop. Vind je dat alsnog te duur? Tweedehands vind je ook allerlei moois, maar dan écht voor een prikkie.  

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments