Hier moet je op letten als je nieuwe tuinmeubelen koopt

Je bent er nu echt helemaal klaar voor. Tijd om je tuin eens rigoureus onder handen te nemen. Een heuse tuin make-over! Op televisie ziet dat er altijd spectaculair en kinderlijk eenvoudig uit. Maar hoe pak je dat aan zónder de hulp van een BN’er met cameraploeg? En waar let je op als je nieuwe tuinmeubelen gaat aanschaffen?

Zie het als je woonkamer

Waarschijnlijk wil je voortaan makkelijker en sneller je tuin inlopen. En dat gebeurt alleen als het een uitnodigende plek is. Je tuin moet daarom een verlengstuk van het huis worden. Zie het als je groene woonkamer.

Jij moet net zo lekker hangen in de loungeset in je achtertuin, als op de bank in je woonkamer. Zodat je die kop verse muntthee of romige cappuccino voortaan lekker tussen het groen opdrinkt. Dan moeten je tuinmeubels wél goed zitten en lang meegaan.

Kies voor kwaliteit

Kwaliteit is ontzettend belangrijk. Koop daarom degelijke meubels die lang meegaan, zoals Hartman Tuinmeubels. Daar krijg je niet alleen een mooi product, maar weet je ook zeker dat je een meubel koopt dat jarenlang meegaat.

Je tuinmeubels krijgen – dankzij ons heerlijke klimaat – nu eenmaal nét wat meer te verduren dan de meubels in huis. Bovendien wil je dat ze tegen een stootje kunnen. We hebben immers allemaal wel eens een schep of grasmaaier laten vallen tijdens het tuinieren. En kinderen kunnen dan onbezorgd ravotten in de achtertuin.

Zodra je de tuin ziet als verlengstuk van de woonkamer, wordt het een stuk makkelijker om hem gezellig in te richten

Denk in zithoekjes

Zelfs als je een kleine tuin hebt, kun je eenvoudig meerdere zithoekjes maken. Zet een grote tuintafel met hippe stoelen in een schaduwrijke plek. En een loungebank in een zonnig stukje tuin. Zo kun je ook op een mooie winterdag genieten van je groene woonkamer: lekker in de zon met een mok warme chocomelk. Vuurkorf erbij en je eigen winterwonderland is af.

Kies een stijl die bij je past

Vroeger was je al snel aangewezen op groene plastic tuinstoelen of een eikenhouten tafel. Maar tegenwoord is de keuze in tuinmeubels gigantisch. Het is daarom makkelijker dan ooit om je tuin in te richten op een manier waar jij je lekker bij voelt.

Aangezien de tuin het verlengstuk van je woonkamer is, kun je het beste diezelfde stijl aanhouden. Zoek dus tuinmeubels die passen bij de meubels in je woonkamer. En leg bijvoorbeeld een heerlijk vloerkleed voor buiten neer.

Tuinverlichting doet wonderen

Wat heb je aan een tuin als je hem amper ziet? Tuinverlichting wordt vaak vergeten, terwijl het ontzettend veel sfeer aanbrengt. Hang een paar gezellige lampen op of plaats spotjes die delen van je tuin verlichten. Zo nodigt je tuin ook ’s avonds uit om lekker een glas wijn te drinken op je loungeset onder de sterrenhemel.

Landelijk of juist strak: voor elke smaak zijn er geschikte tuinmeubelen
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments