opruimen in huis

Opgeruimd in huis a la Marie Kondo

Marie Kondo heeft Nederland helemaal in de ban met haar eigen serie op Netflix. Iedereen is aan het opruimen geslagen in huis. De methode die Marie gebruikt – het oprollen van kleding – is voor sommigen nog een dingetje. Maar spullen het huis uit doen die niks meer toevoegen en alleen maar ruimte in beslag nemen, is voor velen de eerste stap naar minimalisme in huis.

In dit blog deel ik een aantal handige opruim-tips die wellicht niet helemaal volgens de Konmari methode zijn, maar die zeker helpen bij meer rust en overzicht in huis.

Ruimte besparen

Als je niet zo groot woont, dan staat je huis of appartement als snel vol met van alles en nog wat. Zeker de gang kan zo’n ruimte worden waar van alles wordt gestald. Denk aan jassen, schoenen, sleutels, mutsen, sjaals en ga zo maar door.

Deze ondiepe kasten zijn de uitkomst voor een kleine ruimte, zoals de hal. Je bergt er al je spullen in op en elk kastje heeft zijn eigen thema.

Wat Sparks Joy?

Marie heeft het in haar methode steeds over “Does it sparks Joy?”. Oftewel, hoe gelukkig word je er echt van? Soms hebben we zoveel spullen in huis, dat we onze meest waardevolle spullen niet eens kunnen zien.

Hoe fijn is het als je alleen dat overhoudt wat jou enorm blij maakt en dat je dat laat zien in een prachtige open vitrinekast? Geen rommelige of dichte boekenkast. Maar een kast met spullen die gezien mogen worden.

Ikea hacks

Waarom ik dol ben op Ikea? Omdat ze niet alleen nadenken over trends of prijs, maar heel veel aandacht besteden aan klein wonen en opruimen.

Heerlijk zijn al hun mandjes, rekjes en kastjes waarmee je heel veel ruimte bespaart. Zoals deze smalle rekjes die je overal in huis kunt gebruiken aan de wand. In de keuken voor kruiden, in de badkamer voor shampoo en op de kinderkamer voor boekjes of knuffel.

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments