retro kasten

Opgeruimd staat netjes met een retro kast

Retro kasten zijn mijn favoriet. Vroeger stonden ze bij mijn opa en oma in huis en nu haal ik ze van marktplaats of een vintage shop. Ik houd van een opgeruimd huis en alles netjes in de kast. En deze retro kasten maken het helemaal af en zijn fijn om naar te kijken.

Retro dressoir

Het fijne aan een dressoir is dat je alles op ooghoogte hebt en de spulletjes die erop staan goed kunt zien. Zelf heb ik een dressoir met daarom mooie boeken en een schilderij. Met een dressoir kun je iets tentoonstellen wat je super mooi of waardevol vindt. Ook heel fijn aan een is de lengte. Hiermee lijkt je muur net iets langer dan deze in werkelijkheid is. Handig met zo’n jaren 30 woning.

Retro buffetkast

Mijn opa en oma hadden het vroeger ook: een buffetkast. Handig voor het stallen van mooi servies en glaswerk. Sommige delen van de kast waren dicht en op sommige plaatsen zat glas voor een extra museum-gevoel.

Retro open kinderkast

Persoonlijk vind ik een open kast niet zo handig, want je ziet altijd alles. Maar deze open kast vind ik wel heel tof voor op de kinderkamer. Leuk met speelgoed erin van de kids die ze er zo uit kunnen halen en ook weer terug kunnen zetten.

Retro commode

En dat een retro kast ook als commode gebruikt kan worden, bewijst deze foto. Hoe leuk is het om je kindje te verschonen op een unieke retro commode? Denk niet dat veel ouders dit kunnen zeggen. Ook leuk is het om de commode een ander kleurtje te geven, zoals mintgroen of gewoon wit.

Retro nachtkastje

Naast een retro dressoir of commode is ook een retro nachtkastje een optie. Ik vind die schuine pootjes zo leuk. Past in vrijwel ieder interieur, zeker in de urban jungle en Scandinavische stijl. Ik ben nog op zoek naar een tof nachtkastje, ik denk dat dit hem wordt.

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments