“Professional Organizing, daar heb ik nog nooit van gehoord!”

Toen ik de oproep voor gastbloggers voorbij zag komen, kon ik eigenlijk niet anders dan reageren. Mijn beroep is namelijk tamelijk onbekend, terwijl zo ontzettend veel mensen er baat bij kunnen hebben! Het leek me daarom ontzettend fijn om mijn kennis en expertise te kunnen delen met mensen die zelf weinig kaas hebben gegeten van het organizen van hun leefomgeving.

Je kunt Professional Organizing eigenlijk zien als een vakgebied, zoals je bijvoorbeeld een loodgieter inhuurt voor het aanleggen van je CV-ketel of het inhuren van een dakdekker wanneer je dak lek is

Als kind al aan het herinrichten

Ik ben zelf eigenlijk al járen bezig met het organizen van huizen. Als kind was ik al bezig met het herinrichten van mijn slaapkamer, omdat de huidige opzet mij niet praktisch genoeg was. Daarbij sloeg ik het opnieuw indelen van bij bureautje en mijn kledingkast ook niet over. Het was voor mij een stukje ontspanning: weten dat alles netjes op zijn plek ligt, héérlijk!

Jaren later gebeurde het regelmatig dat een vriend of vriendin ging verhuizen. Je hoefde mij niet twee keer te vragen of ik je wilde helpen, want dat deed ik uiteraard graag! Het helpen met uitpakken vond ik nog het leukste, want hierbij kon je alles gelijk een goede plek geven waardoor alles makkelijk terug te vinden is.

‘Ontspullen’

Uiteindelijk heb ik besloten hier mijn beroep van te maken. Ik heb de opleiding tot Professional Organizer gedaan en sindsdien mag ik veel meer mensen helpen met het organizen en stylen van hun huis!

Ik heb gemerkt dat veel mensen het toch lastig vinden om te ‘ontspullen’. Er komen vaak veel emoties bij kijken, zoals schuldgevoelens of nostalgie. Mijn taak is het om mijn klanten te helpen om keuzes te maken. Want het is vaak niet handig om alles maar te blijven bewaren: op een gegeven moment raken de opbergopties namelijk op. Daarnaast help ik met het handig indelen van hun kasten en lades, zodat de overgebleven spullen altijd goed bereikbaar zijn voor alle gezinsleden.

Het oog wil ook wat

Gedurende mijn opleiding en het werk met mijn klanten heb ik flink wat ervaring opgedaan. En deze ervaring wil ik graag delen! Daarnaast heb ik een passie voor het stylen van huizen, aangezien het oog ook graag iets wil. Daarom combineer ik het praktische met het esthetische aspect.

Eén keer in de maand zal ik mijn tips en trucs delen op Huisa.nl. Ik kan in ieder geval niet wachten om lekker te kunnen gaan schrijven!

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments