woontrend_scandinavie

Scandinavisch wonen: keep it simple

De Scandinavische woontrend is al jaren enorm populair. Niet voor niets komen grote designers op het gebied van wonen uit het noorden. De trend kenmerkt zich door lichte en neutrale kleuren, gecombineerd met natuurlijke materialen. Houd jij van rust en eenvoud? Laat je dan inspireren door een aantal prachtige kamers in dit blog.

Eetkamer

Koele kleuren – zoals blauw en grijs – doen het super goed in een Scandinavisch interieur. Ga voor een witte houten vloer en een groengrijze muur. De witte tafel zorgt voor een strak en ruimtelijk effect.

eetkamer_woontrend_scandinavie

bron: Pinterest

Woonkamer

Scandinavië staat bekend om haar minimalistische design. Geen grote robuuste meubels, maar banken met smalle poten en kleine ronde tafeltjes. Kies voor een prachtig wollen vloerkleed om jouw interieur af te maken.

woonkamer_woontrend_scandinavie

bron: Pinterest

Keuken

Je hoeft niet Scandinavisch te kunnen koken, om ook daar deze rustgevende stijl door te voeren. Combineer een frisse witte muur met houten kastjes. Geen dik en grof blad, maar een lichtgrijs aanrechtblad dat rust en eenvoud uitstraalt. Door te kiezen voor greeploze kastjes benadruk je het ruimtelijke gevoel.

keuken_woontrend_scandinavie

bron: Pinterest

Slaapkamer

De slaapkamer is bij uitstek een plek waar je helemaal tot rust wilt komen. Dat kan uitstekend met een Scandinavisch interieur. Kies voor kleuren als grijs en lichtroze om een fijne rustige sfeer te creëeren. Ga voor een simpel bed met een handig nachtkastje, want voor deze woontrend geldt in de slaapkamer: keep it simple.

slaapkamer_woontrend_scandinavie

bron: Pinrerest

Werkplek

Werk je aan huis, maar heb je slechts beperkte ruimte? Kies dan voor een bureau met een dun blad en een open onderstel. De kleuren zwart en wit zorgen voor een simpele maar zakelijke uitstraling.

werkplek_woontren_scandinavie

bron: Pinterest

Betaalbaar Scandinavië

De Scandinavische woonstijl is minimalistisch, dus je hebt er relatief weinig meubels voor nodig. Bovendien zijn er steeds meer gave designmeubelen uit Zweden voor een betaalbare prijs. IKEA is er niet voor niets groot mee geworden. Maar ook grote designers uit Noorwegen en Finland maken Scandinavisch wonen toegankelijk voor iedereen. Dus ook jij kunt het strakke koele noorden in huis halen.

Wij zijn dol op deze woontrend en jij?

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments