Terug naar de jaren ‘50 met de vintage woontrend

Denk je aan vintage, dan denk je aan meubels uit de jaren ’50. Zo werd ik vroeger bij mijn opa en oma verliefd op een prachtig bruin kastje. Het zou zo passen bij mijn huidige vintage interieur. Ik ben dan ook fan van deze woontrend.

Hoe je een vintage look creëert in jouw huis ontdek je in dit blog.

Wat is vintage?

Vintage staat voor het hergebruiken van oude spullen uit de jaren ’50 tot ’80. Vaak wordt de term verward met retro. Maar bij retro gaat het om nieuwe producten die een oude look hebben.

Naast oude meubels van hout, is ook het behang uit die tijd kenmerkend. Behang met bijzondere bloemmotieven en vormen waren destijds eerder regel dan uitzondering. Tegenwoordig worden deze oude klassiekers gecombineerd met designmeubels. De perfecte mix voor een hip, maar modern interieur.

Betere kwaliteit

Omdat de meeste vintage meubels minimaal 30 jaar oud zijn, hebben ze vaak gebruikssporen. Juist dit maakt deze meubelstukken zo bijzonder.

Wat mij ook opvalt, is dat de meubels uit de jaren ’50 en ’60 heel anders werden gemaakt dan nu. Vaak van betere kwaliteit, waardoor het nu nog altijd mogelijk is om de meubels te gebruiken. Opvallend zijn de smalle pootjes bij kastjes, de zachte stoffen op banken en de leren bekleding op stoelen.

Naar de kringloopwinkel!

Het liefst bezoek ik ieder weekend een vintage beurs: de plek om verrassende oude spulletjes te ontdekken. Maar ook op Marktplaats vind je veel meubels die perfect passen in een vintage interieur. Of bezoek eens een rommelmarkt of kringloopwinkel bij jou in de buurt. Je zult verrast zijn door de prachtige spullen die mensen aanbieden.

3x vintage inspiratie

1. Een relaxte stoel met fluwelen bekleding.

vintage interieur stoel

bron: Pinterest

 

2. Het tafeltje met de smalle pootjes.

vintage interieur tafel

bron: Pinterest

3. De kast als eyecatcher.

 

vintage interieur kast

bron: Pinterest

Ben jij ook een fan van vintage?

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments