bohemian interieur

Tips voor een bohemian interieur

Houd jij van kleur en prints in jouw interieur? Mag het een tikkeltje extreem en anders dan de rest? Dan past de bohemian interieurstijl perfect bij jou. Duik in de wereld van andere culturen, natuurlijke materialen en veel kleuren.

Veel kleur in een bohemian interieur

De hoeveelheid kleur en de mix van verschillende kleuren is waarschijnlijk het eerste wat opvalt bij een bohemian interieur. De heerlijk bonte kleuren, zoals geel en paars, komen duidelijk naar voren in deze interieurstijl. De bohemian stijl is met name geïnspireerd op de prachtige kleurrijke landen, zoals India, Mexico en Ibiza.

Bohemian woonaccessoires

Kenmerkend voor een bohemian interieur zijn de bijzondere woonaccessoires. Denk bijvoorbeeld aan kussens, poefen en tapijten in bonte kleuren en met drukke prints. Er wordt veel gewerkt met natuurlijke materialen, zoals riet en hout. Zo zie je de muurdecoratie macramé vaak terug als woonaccessoire in dit interieur.

Vintage meets bohemian

Bij een bohemian interieur denk je niet direct aan vintage. Maar toch kun je deze twee stijlen perfect met elkaar combineren en zie je ze ook vaak samen. De toffe vintage tafeltjes en kastjes passen perfect bij het wereldse gevoel van een bohemian stijl. Het ultieme hippie-gevoel creëer je door bijvoorbeeld een hangmat aan je interieur toe te voegen of een heerlijke plofbank met veel kussens.

3x een bohemian inrichting

Zelfs in je slaapkamer kun je de woonstijl bohemian doorvoeren. Combineer een zachte sprei over je bed met een tapijt op de grond en een linnen doek als hemel.

Je tuin betrekken bij je interieur? Tover jouw tuin om in een bohemian-tuin met poefjes, kussens en gezellige buitenlampjes.

Geen standaard grijze bank, maar een oranje bank die opvalt in de ruimte. Gecombineerd met een terracotta muur, cactus en retro lamp is het echt een bonte verzameling die helemaal bohemian-proof is.

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments