5 tips voor het kopen van het juiste vloerkleed

Het perfecte vloerkleed vinden is een kunst op zich. Een kleed kan immers de complete sfeer in een kamer veranderen. In deze blog geven we je vijf tips voor een succesvolle zoektocht naar het ideale vloerkleed. Zo weet je zeker dat je het juiste kleed aanschaft.

1. Kies een passende maat

De grootte van het vloerkleed is bepalend voor de balans in een ruimte. Een groot kleed kan overweldigend lijken, terwijl een klein kleed de ruimte juist gefragmenteerd kan doen ogen. Zorg ervoor dat het kleed groot genoeg is, zodat het onder de voorste poten van je meubilair past.

In de eetkamer wil je dat de stoelen volledig op het kleed blijven. Zelfs als ze naar achteren geschoven worden. Meet dus eerst de ruimte nauwkeurig op, voordat je op zoek gaat naar het juiste vloerkleed.

2. Stel het af met jouw interieur

Zorg dat het vloerkleed aansluit bij de stijl van je interieur. Moderne ruimtes kunnen baat hebben bij scherpe, geometrische vormen. Klassieke patronen en kleuren passen vaak beter bij een traditioneler interieur. Kies een kleed dat de bestaande kleuren en thema’s in je kamer versterkt of een spannend contrast biedt. Een vloerkleed kan een sterk visueel statement zijn, vooral in neutraal ingerichte kamers. Neem voor deze keuze dan ook rustig de tijd.

3. Bepaal het juiste materiaal

Het materiaal van het vloerkleed is ook een belangrijk punt om rekening mee te houden. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en onderhoud. Wol staat bekend om zijn duurzaamheid en gemak in onderhoud, terwijl synthetische materialen – zoals nylon en polyester – vaak voordeliger en gemakkelijker schoon te maken zijn. Denk dus goed na welk materiaal het best past in jouw gezin en budget.

4. Vergeet het onderhoud niet

Pas als ’t er een tijdje ligt, denken de meeste mensen aan het onderhoud. Elk vloerkleed heeft een ander soort onderhoud nodig. Bedenk van tevoren hoeveel tijd je wil besteden aan het schoonmaken van je kleed. Vloerkleden met een hoge pool zijn comfortabel, maar vragen meer onderhoud. Vloerkleden met een lage pool of weefsel zijn juist makkelijker te reinigen. Het is daarom verstandig om eerst het onderhoudsadvies van de fabrikant te raadplegen, voordat je een besluit neemt.

5. Kies je kleur en patroon

Naast maat, stijl en materiaal, is de keuze van kleur en patroon essentieel. Deze elementen kunnen de stemming in een kamer beïnvloeden: van rustgevend en subtiel tot levendig en energiek. Overweeg hoe het kleed zal samengaan met de huidige inrichting en welke sfeer je wilt creëren.

Met deze vijf tips kun je met vertrouwen op zoek gaan naar een vloerkleed dat niet alleen qua looks aansluit bij je interieur, maar ook praktisch in gebruik is. Een zorgvuldig uitgekozen vloerkleed verbetert niet alleen de uitstraling van een kamer, maar voegt ook comfort en warmte toe.

Voor een uitgebreid assortiment en een goede prijs-kwaliteitverhouding is Volero de uitgelezen plek om je zoektocht te beginnen. Ontdek de veelzijdige collectie vloerkleden en vind het perfecte kleed dat bij jouw stijl past.

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments