tips voor een minimalitisch interieur

Tips voor een minimalistisch interieur

In onze drukke maatschappij verlangen we af en toe naar rust en eenvoud. Less is more is dan ook het uitgangspunt bij een minimalistisch interieur. Geen drukke prints op de vloer en felle kleuren aan de wand. Maar veel wit en een paar basic meubels.

Als je houdt van gezelligheid, dan vind je deze woonstijl wellicht een tikkeltje saai. Maar voor iedereen die tot rust wil komen, is dit het perfecte interieur. In dit blog deel ik 3 tips voor een minimalistisch interieur.

Minimalistisch kleurgebruik

In een minimalistisch interieur zie je weinig kleur. Vaak wordt wit als basis gebruikt, aangevuld met grijs en zwart. Door een witte vloer en witte wanden te gebruiken, oogt de ruimte neutraal. En dat is precies wat we met deze woonstijl willen uitstralen.

Alleen essentiële meubels

Wat heb je echt nodig in je interieur? Voor mij is dat een fijne bank, een tafel met stoelen, een kast en een mooie lamp. Al het overige is overbodig en maakt het geheel onoverzichtelijk.

Sinds een aantal maanden ben ik me ook aan het verdiepen in minimalisme en heb ik de kunst van het weglaten ontdekt. En ik kan je verzekeren: dat werkt heel rustgevend.

Weinig accessoires

Heb jij veel accessoires, tierelantijnen of speelgoed in je interieur? Ik herken het. Je ziet iets leuks in de winkel, neemt een souvenir mee van vakantie of krijgt een familie erfstuk. Maar al die spullen nemen uiteindelijk veel ruimte in beslag én maken je huis onrustig.

Want voor je het weet struikel je over het speelgoed van je kinderen of ben je uren bezig met het afstoffen van leuke beeldjes. Berg ze lekker op in een mooie kast of verkoop ze via Marktplaats. Zo heb ik al veel mensen blij mogen maken met mijn spulletjes die ik in de loop der jaren heb verzameld.

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments