tuin inrichten voor de lente

Je tuin inrichten voor de lente

De afgelopen dagen heeft de ijzige kou plaatsgemaakt voor een fijn lente temperatuurtje. Ik hoop dat dit zo blijft, want ik verlang ontzettend naar de lente. Ik kan dan ook niet wachten om weer heerlijk in de tuin aan de slag te gaan en alles gezellig te maken met planten en tuinmeubelen.

In dit blog deel ik een aantal tips om jouw tuin in te richten voor de lente, zodat je volop kunt genieten van al het moois in je tuin.

1. Beginnen met snoeien

Begin zodra de laatste nachtvorst is geweest met het weghalen van dode takken, overgebleven herfstbladeren en onkruid. En ga aan de slag met het snoeien van struiken, zoals de rozenstruik en de hortensia. Door deze te snoeien zorg je ervoor dat de bloemen veel voller gaan bloeien.

2. Bloemen in potten

Wanneer alles is opgeruimd, is het tijd voor nieuwe planten. Vrolijke voorjaarsplanten die direct kleur aanbrengen in je tuin, zoals viooltjes en narcissen. Doe ze in leuke potten en zet ze samen op een zichtbare plek in je tuin. Zelf plant ik in het najaar altijd bloembollen, die in het voorjaar ontzettend veel kleur geven.

3. Tuinmeubels naar buiten

Haal je tuinmeubels weer van zolder of uit de schuur en creëer een gezellige plek in je tuin. Zeker nu het in de avonden weer langer licht is, is het fijn nog even in de tuin te werken en te genieten onder de veranda. Is je terras nog voorzien van een groene laag? Haal dan de hogedrukspuit even te voorschijn.

 4. De vijver schoonmaken

Heb je net als ik een vijver in je tuin? Dan is dit het juiste moment om die te ontdoen van onkruid en algen. Maak de waterpomp goed schoon en haal dode waterplanten uit het water.

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments