Vintage vloerkleden zijn helemaal hip

Vintage vloerkleden zijn ontzettend populair geworden. Ze passen naast een vintage interieur ook goed in een bohemian of urban jungle woonstijl. Sommige kleden lijken zo uit het huis van je opa en oma te komen, anderen hebben meer weg van een Oosters vliegend tapijt.

Vloerkleed op de slaapkamer

Wellicht denk je bij een vloerkleed niet direct aan je slaapkamer. Toch kan een vloerkleed in deze ruimte heel veel extra’s toevoegen. Een vloerkleed ziet er gezellig uitziet, maar is ook heerlijk zacht aan je voeten als je ’s ochtends opstaat. En het dempt geluid, zodat de ruimte minder hol klinkt.

Rust op de vloer

De meeste vintage vloerkleden zijn behoorlijk kleurrijk of bevatten allerlei grafische vormen. Ben je opzoek naar meer rust op de vloer? Dan kun je ook kiezen voor een vintage vloerkleed dat maar uit één kleur bestaat, zoals deze mintgroene variant.

Terug naar de jaren 50

Dit vloerkleed doet me direct denken aan mijn opa en oma. Bij hun thuis lag ook zo’n rood vloerkleed met prachtige vormen en details. Inmiddels is dit soort weer helemaal hip en zie ik ze ook in veel woonwinkels liggen.

Perzisch tapijt

De meeste vloerkleden die je momenteel ziet, zijn geïnspireerd op het Perzisch tapijt. Je herkent ze aan de vele kleuren en prints en aan de rafelige rand die heerlijk zacht aanvoelt. Als je de kleuren uit het tapijt laat overeenkomen met de rest van je interieur, vormt alles een mooi geheel.

Vloerkleed met bloemen

De typische vintage vloerkleden met bloemen keren ook steeds vaker terug. Ze passen perfect bij een meer retro woonstijl met leuke retro meubeltjes. Of juist in een Scandinavisch interieur waar de basis wit is. De bloemenprint met bonte kleuren zorgt voor een vrolijke twist in het geheel.

En welk vintage vloerkleed is jouw favoriet?

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments