Welk type opruimer ben jij?

In mijn werk kom ik vaak in aanraking met verschillende mensen. Ik heb gemerkt dat er verschillende types zijn qua opruimen. En iedereen valt in één van deze categorieën:

  1. De chaoot
  2. De opruimer to-be
  3. De ordelijke
  4. De perfectionist

Maar welk type ben jij nu? En hoe kan een Professional Organizer (P.O.) je dan tot hulp zijn? Ik zal het je uitleggen.

De chaoot

Als je om je heen kijkt, dan weet je het eigenlijk gelijk. Jouw huis is allesbehalve ordelijk en opgeruimd. Je kleding ligt overal behalve in je kledingkast, de afwas loopt nog net niet weg en de bonnetjes van twee jaar geleden liggen nog op je eettafel. Het is dus vast geen geheim voor je dat jij in deze categorie valt. En als jij je daar prettig bij voelt: geen enkel probleem!

Maar misschien wordt het wel een probleem als je vrienden niet meer bij je langs willen komen, omdat ze bang zijn hun nek te breken over je spullen. Of als jij door de rommel eigenlijk niet meer schoon kunt maken, waardoor het allemaal niet zo hygiënisch is. Mocht jij je gaan ergeren, maar niet weten hoe je nu kunt beginnen, en ervoor kunt zorgen dat het niet weer zo’n chaotische bedoeling wordt, dan kan een P.O. een uitkomst zijn.

Samen kijk je verder dan alleen naar je spullen. We kijken naar het feit dat het zo ver is gekomen, en waardoor dat is gebeurd. We kijken naar jouw manier van opruimen en ik kan je nieuwe dingen aanleren. Het kan zomaar eens de moeite waard zijn!

De opruimer to-be

Jij weet eigenlijk best dat een opgeruimd huis een opgeruimd hoofd is. En vaak doe je daar ook je stinkende best voor. Maar zodra jij je woonkamer aan kant hebt, kun je opnieuw beginnen met de keuken. Balen! Geen zin meer in! En daarom prop jij liever alles even gauw in de kastjes, doe je de deurtjes dicht en kijk je er niet meer naar. Dat is jouw tactiek.

En jij hoort dan ook bij mijn grootste klantengroep. Het is een veel voorkomend probleem! Veel mensen ervaren het opruimen als een klus die maar niet ophoudt, waardoor de motivatie af en toe ver te zoeken is. En dat begrijp ik maar al te goed. Voordat ik Professional Organizer was, hoorde ik ook bij deze categorie. En uit ervaring weet ik dan ook dat je hier heel goed verandering in kunt brengen.

Weet je niet goed waar je nu moet beginnen? Laat een P.O. je dan op gang helpen. Door samen aan de slag te gaan, krijg jij waarschijnlijk de smaak te pakken, waardoor dit probleem tot het verleden gaat horen. Een P.O.  geeft jou tijdens een sessie tips en trucs om hier mee door te gaan, zodat jij de rust van een opgeruimd huis echt kunt gaan ervaren.

De ordelijke

Rommel? In huis? Waar héb je het over? Bij jou thuis is alles op orde en je hebt zelf genoeg tactieken om dit zo te houden. Je bent een vraagbaak voor familie en vrienden, want zij willen ook die rust en structuur in huis. Je kinderen vinden het heerlijk, want zij zijn in een mum van tijd klaar voor school en weten altijd precies welk speelgoed ze waar kunnen vinden.

Maar toch kun jij ook tegen problemen aanlopen, of zit je creativiteit even vast. In dat geval kun je contact met een P.O. opnemen, zodat je samen kunt sparren. Wie weet zijn er nog ideeën waar je zelf niet aan hebt gedacht of kan de P.O extra opbergruimte voor je regelen zodat ook de spullen die je niet vaak gebruikt handig opgeborgen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kerstspullen of kampeerspullen.

Of je hebt toch nog wat moeite om jouw tactieken handig te maken voor je hele gezin. Jouw plan werkt namelijk misschien niet voor je partner of kinderen. Ook dan kun je sparren. Dit kan vaak heel makkelijk via e-mail, WhatsApp of Skype. De P.O. hoeft niet eens bij je langs te komen.

De perfectionist

Opgeruimd leven is jouw levenswerk. Jouw huis kent geen rommel, je kledingkast is een plaatje en je boeken staan op kleur of zijn alfabetisch geordend. Ook is jouw to-do list standaard af aan het einde van de dag. Liever ontvang jij geen visite, want dat geeft maar een rommeltje, en daar heb je geen trek in. Maar gezellig is anders natuurlijk.

Deze categorie heeft eigenlijk geen hulp nodig, want hun huis is al ongelofelijk georganiseerd. Maar voor jou is het voornamelijk zorg dat je huis alsnog een thuis wordt, en geen showroom. En dan valt er toch nog wat te leren van een Professional Organizer.

Een P.O. kan je helpen om van de showroom af te komen, en een gezellige woning te creëren waar jij samen met je gezin in kan leven. Waar jij mensen in kunt uitnodigen en waar je tot rust komt, in plaats van op een plek te leven waar je stress krijgt als er geleefd wordt. Neem contact met op met een P.O. en samen zul je verder gaan kijken.

Welk type ben jij?

Zo zie je dat een Professional Organizer voor iedereen wel wat kan betekenen. In welk type herken jij je? Laat het me weten in de comments!

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments