Zo creëer je een gezellig balkon

Toen ik nog studeerde, had ik een bovenwoning in de binnenstad van Arnhem met balkon. Het balkon was niet groot, maar ruim genoeg om even te relaxen als het zonnetje scheen. Het balkon inrichten vond ik super leuk om te doen, want door de beperkte ruimte denk je veel meer na over creatieve oplossingen. Een aantal van deze oplossingen deel ik met je in dit blog. Om van jouw balkon een gezellige en knusse plek te maken.

Een bank op je balkon

Als het enigszins past, is een bank voor op je balkon ontzettend fijn. Eén meubel oogt namelijk veel rustiger dan meerdere lossen stoelen. Het fijne aan een bank is ook dat je er zowel op kunt zitten als liggen. Een paar leuke kussens erop en je bent klaar om van je uitzicht te genieten!

rotan bank op balkon

Foto’s: fonQ

Lange leve de balkontafel

Een fijne tuintafel om lekker aan te eten met je vrienden, kun je vaak niet kwijt op een balkon. Daarom is een balkontafel ideaal. Deze tafel hang je aan de reling van je balkon, zodat hij weinig ruimte inneemt. Het leuke van deze variant is dat je er ook plantenbakken onder kunt hangen. Cheers!

balkontafel

Een vloerkleed doet wonderen

Een vloerkleed op je balkon maakt echt een wereld van verschil. Van grijze tegels of beton naar een kleurrijke vloer. Het zorgt echt voor meer gezelligheid op je balkon. En het handige van speciale tuinkleden is dat ze gemaakt zijn van kunststof en dus goed tegen de regen kunnen.

vloerkleed balkon

Kleur op je balkon

Ik houd van kleur in de tuin en zeker op een balkon kunnen accessoires de boel flink opfleuren. Denk aan toffe sfeerverlichting of leuke kussentjes. En heb je weleens aan een gaslantaarn gedacht? Ze zijn super makkelijk in gebruik, nemen veel minder plaats in beslag dan een vuurkorf én laten ook minder rook en schadelijke stoffen achter. Laat die zwoele zomeravonden maar komen!

gaslantaarn balkon

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments