Mijn zoektocht naar twee nieuwe lampen voor in huis

Het lijkt erop dat de herfst nu toch echt zijn intrede heeft gedaan. Hoewel ik echt ‘n liefhebber ben van de zomer, kan ik de herfst toch ook waarderen. Buiten in een dikke jas en een extra paar sokken tegen de wind in, binnen met een dekentje op de bank. Vroeg donker, dus kaarsjes aan of een sfeerlampje. Gezellig.

Onze woonkamer en keuken zijn in dezelfde ruimte. De keuken aan de zuidkant, de woonkamer aan de noordkant. Onze lichtpunten zijn daardoor vrij geconcentreerd en vooral functioneel. De keuken heeft spotjes. Er zijn 2 lichtpunten boven de eettafel en een klein lampje in de vensterbank. We misten nog een mooie lamp bij het zitgedeelte. Gelukkig zit daar al een aansluiting. Dat scheelt weer ‘n hoop werk.

Tijd voor een nachtlampje

Daarnaast heeft onze zoon echt een lampje nodig voor op zijn slaapkamer. Hij leest ‘s avonds graag nog een boekje. De grote lamp is te fel, tijd voor een nachtlampje. Ik wil graag een lamp die nu op zijn nachtkastje kan en straks, als hij daar aan toe is, op zijn bureau.

Oké, even resumé: ik zoek dus twee verschillende lampen voor twee verschillende ruimtes. Een mooie, sfeerverhogende lamp voor de zithoek en een stoer lampje in een neutrale kleur voor op de slaapkamer van mijn zoon.

Zoveel keuze

Via Directlampen.nl ben ik op zoek gegaan naar mooie lampen. Ik zag er best tegenop. Zoveel keuze! Gelukkig is de website opgedeeld in verschillende categorieën. Je kunt per lamp zoeken (nachtlamp, bureaulamp, eettafellamp, etc.) maar je kunt ook per ruimte filteren. Ik houd van doelgericht zoeken en dat gaat op deze manier prima!

Al snel viel mijn oog op lamp ‘Luna’. De lamp bestaat uit houten kralen met een white wash afwerking. Het metaal geeft de lamp een robuuste uitstraling, maar maakt hem niet grof. De subtiele versiering op het metaal maakt de lamp uniek. Het is een combinatie van verschillende materialen en stijlen, zoals mijn interieur dat ook is. De lamp is verkrijgbaar in groot en kleiner formaat. Het kleinere formaat volstaat voor mij.

Robuust model

Voor mijn zoon kies ik voor lamp ‘Anne’. Een stoere lamp uitgevoerd in zink. De neutrale grijze kleur past perfect bij de rest van zijn slaapkamer. Het robuuste model is geschikt als nachtlampje, maar zeker ook als bureaulamp. Ideaal!

Keus gemaakt, bestellen maar.

Ik ontvang mijn bestelling de volgende dag. Super snel! De verpakking is goed. Compact verpakt en optimaal beschermd tegen breuk of beschadiging.

Op de buitenkant van de doos wordt duidelijk aangegeven om welke lamp het gaat. Ik kan niet wachten en begin meteen met uitpakken.

Lamp met een verhaal

Zoonlief mag helpen met bureaulamp ‘Anne’, een lamp met een verhaal. Het boekje Anne: Illuminates, dat je meegeleverd krijgt, beschrijft het ontstaan van de lamp. Van ontwerp tot verkoop, het hele proces staat beschreven. Leuk om te lezen! De lamp wordt ingeklapt geleverd. Het uitklappen van de lamp gaat echter snel en gemakkelijk.

Je kunt er heel simpel een lampje indraaien, doordat de kap opengeklikt kan worden. Het glas van de lamp is bewerkt. Dit geeft een erg mooi lichteffect en het houdt het felste licht tegen. Genoeg licht om te lezen en toch sfeervol. Precies wat we wilden!

Manlief aan het werk zetten

Als ik lamp ‘Luna’ uit de doos haal, word ik gewoon even stil. Hij is in het echt nóg mooier. Ik kan haast niet wachten tot manlief thuis is om ‘m op te hangen. Hoewel ik best handig ben in huis, laat ik een lamp ophangen toch liever aan hem over.

Zodra hij thuis is, wordt hij aan het werk gezet. Oeps 🙂

De lamp is eenvoudig te monteren. Ophanghaakje, schroeven, pluggen en een handige montagehandleiding worden meegeleverd. Het inkorten van het snoer was even een klusje. Het snoer is door een ketting geregen. Om het snoer in te korten, moet ook de ketting gedemonteerd en ingekort worden. De schakeltjes van de ketting zijn er eenvoudig af te halen. Ook het snoer inkorten gaat daarna gemakkelijk.

Doordat er al een lichtaansluiting zat, was de lamp vrij snel opgehangen: in ongeveer 40 minuten hangt de lamp te stralen in ons interieur. Wat een mooie toevoeging en wat zijn we er blij mee.

Ben jij ook op zoek naar mooie lampen voor in huis? Dan is de website van Direct Lampen zeker een aanrader.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Directlampen.nl. Zij hebben geen invloed gehad op de inhoud van deze blog.

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments